Portfolio

Den Bosch. 2023

Gemeente Den Bosch

‘s-Hertogenbosch is een gemeente in de provincie Noord-Brabant. De stad ‘s-Hertogenbosch is de hoofdplaats van de gemeente en tevens de hoofdstad van Noord-Brabant. De gemeente telt 158.952 inwoners (31 januari 2023, bron: CBS) en maakt deel uit van het stedelijk netwerk BrabantStad.

Door de toenemende drukte en de groei van de gemeente, dreigen de wegen rond en in de gemeente dicht te slibben. Daarom zijn er diverse maatregelen getroffen om het verkeer beter te laten doorstromen. Zo zijn er werkzaamheden uitgevoerd aan de A2 om die weg uit te breiden naar een 4×2-autosnelweg. De binnenste 2×2-rijstroken zijn voor doorgaand verkeer tussen Utrecht en Eindhoven. De buitenste 2×2-rijstroken zijn bestemd voor regionaal verkeer tussen de stadsdelen en A59-verkeer tussen Waalwijk en Oss.

De Zuid-Willemsvaart is om de stad heen geleid, onder de naam Máximakanaal. Dit kanaal ligt aan de oostkant van de A2, tussen Rosmalen en de stad in.

Binnen de gemeente liggen drie treinstations: ‘s-Hertogenbosch, ‘s-Hertogenbosch Oost en Rosmalen. Alle drie de stations liggen aan de spoorlijn Tilburg – Nijmegen en worden, op station ‘s-Hertogenbosch na, alleen bediend door Sprinters. Om al deze bewegingen in goede banen te lijden heeft de gemeente ‘s-Hertogenbosch diverse verkeerskundige indienst.

Verkeersspecialist / Bereikbaarheids team

Wat wij doen

Haans Consultancy biedt ondersteuning aan het bereikaarheids team welke zich bezig houden met het toetsen van verkeersplannen voor tijdelijke verkeers maatregelen en vaste bebording.

Al deze verkeersplannen worden door ons op landelijke platforms geregistreerd om kenbaar te maken waar en wanneer er werkzaamheden plaats gaan vinden. Ook het afstemmen van deze maatregelen met de hulpdiensten en openbare vervoerders valt binnen deze taken. Dit alles om de stad ‘s-Hertogenbosch bereikbaar te houden.

Wij zijn trots dat Haans Consultancy hier een bijdrage aan mag geven gezien de achtergrond en kennis van onze medewerkers welke hier helemaal tot zijn recht komen.

We denken graag met je mee!

Bent u op zoek naar een verkeers- mobiliteits of omgevingsmanager om uw project in goede banen te leiden? Te ondersteunen of juist mee te denken? Neem dan zeker contact met ons op!

Bij Haans Consultancy zijn wij zichtbaar, benaderbaar en bereikbaar.